piątek, 27 maja 2011
Cake pops w kształcie mini torebek z prażoną kukurydzą, z małymi piankami marshmallows imitującymi popcornowe ziarenka. Inspiracja Bakerella.
wtorek, 17 maja 2011
Po małej przerwie wracam z przepisem na czekoladowo- wiśniowe cupcake, wykorzystane do dekoracji w dwóch poprzednich wpisach. Babeczki są dość ciężkie, słodkie i bogate w smaku. Według autorki przepisu mogą być przechowywane nawet dwa tygodnie (u mnie zniknęły w ciągu 5 dni, więc nie mogę zweryfikować ;) Przepis pochodzi z książki 'Bake me I'm yours...cupcake celebration' Lindy Smith. Składniki: na około 30 sztuk 425g wiśni lub czereśni w syropie, w puszcze (wykorzystałam dżem wiśniowy) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 160oC.Wisnie odcedzić z syropu. Do syropu dodać wody, aby uzyskać 250ml płynu. Natomiast owoce dość drobno pokroić. (Ponieważ nie mogłam akurat dostać wiśni w syropie albo kompocie, więc w akcie desperacji sięgnęłam po dżem z dużymi kawałkami wiśni- owoce wyjęłam i pocięłam, a pozostałą część dżemu rozcieńczyłam wodą jak w oryginalnym przepisie i zmiksowałam.) *przepis na self-raising flour najduje się tutaj
piątek, 06 maja 2011
Słodkie i urocze, czekoladowo-wiśniowe babeczki, idealne jako bohaterki małego przyjęcia albo jako poprawiacze humoru w deszczowe -i nie tylko- dni:) Przepis postaram sie umieścić po powrocie z krótkiej przerwy.
czwartek, 05 maja 2011
Czekoladowo-wiśniowe babeczki ozdobione dekoracjami wykonanymi z sugarpaste. Cdn...
|
Archiwum
Ostatnie wpisy
Zakładki:
SPIS TREŚCI
|