Blog > Komentarze do wpisu

Puszka ananasa w galaretce

Kolejny z moich "leniwych deserów":) Ananas z puszki w galaretce- otwieramy puszkę, wylewamy sok, w jago miejsce wlewamy dowolną galaretkę, schładzamy i gotowe! Prościej się już chyba nie da a do tego zdecydowanie fajniej wygląda niż zwykła galaretka:) Polecam na gorące dni i nie tylko:)

puszka ananasa w galaretce

puszka ananasa w galaretce

puszka ananasa w galaretce

Składniki:

puszka ananasa( 565g)
dowolna galaretka*( ja użyłam agrestowej- super połączenie smakowe)

Przygotowanie:

Puszkę ananasów otworzyć otwieraczem do puszek( najlepiej nie otwierać za "zawleczkę" do otwierania na wieczku ponieważ zostaje wówczas kilku milimetrowy kołnierzyk przy puszce, który uniemożliwi ładne wyjęcie galaretki) Wylać sok z puszki, odmierzając jednocześnie jego ilość.

Połowę opakowania galaretki zalać ilością wody odpowiadającą ilości wylanego soku, plus około 20-30 ml, i dokładnie rozpuścić. Ananasa w puszce zalać galaretką i odstawić do lodówki. Jeśli zostało trochę galaretki, nie wkładami jej do lodówki- po pewnym czasie, kiedy w puszcze poziom galaretki trochę opadnie, dolać resztę płynu i ponownie całość włożyć do lodówki.

Puszkę z gotową galaretką wstawić na pół minuty do miseczki z gorącą wodą( uważając, aby woda nie dostała się do środka). Kiedy zauważymy, że zawartość puszki może się lekko ruszać, ostrożnie wysunąć ananasa na talerzyk** Można na chwilę ponownie włożyć do lodówki, aby lekko rozpuszczone brzegi ponownie się ścięły. Podawać z innymi owocami, bitą śmietaną itp.

Smacznego:)

* zamiast galaretki można wykorzystać sok z puszki z dodatkiem żelatyny, opakowanie galaretki, której użyłam miało 75g
**jeśli pojawią się problemy z wysunięciem galaretki, wystarczy puszkę otworzyć z drugiej strony i wypchnąć zawartość

puszka ananasa w galaretce

 puszka ananasa w galaretce

Pomysł podpatrzony na reklamie jednego z producentów ananasów w puszce:)

poniedziałek, 17 czerwca 2013, anahitka9
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

  • Tort na halloween- operacja kolana

    Hallowen tuż, tuż w związku z tym stwierdziłam, że to doskonały moment, aby pokazać trochę nietypowe ciasto: Operacja laparoskopowa kolana. Mam jakoś szczęście

  • Tort na Drutach

    Za oknem zrobiło się już chłodnawo. Nadchodzi doskonały czas na robienieciepłych sweterków, czapek i szalików na drutach. A jeśli ktoś lubi, może również wydzie

  • Tort Hello Kitty2

    Pozostając w kocim klimacie: tort z różowym kotkiem HelloKitty. To juz drugi tort z tą bajkową postacią, pierwszy możecie zobaczyć TU .   ᥿

Komentarze
2013/06/17 11:36:48
Ale super pomysł!!!!!!!! Wygląda wspaniale!
-
Gość: montka, 93.107.202.*
2013/06/17 12:51:49
Łatwe, proste w wykonaniu a jakie robi wrażenie ! :)
-
2013/06/17 14:16:41
widziałam na pinterest i mnie zauroczyło już wtedy
-
2013/06/17 14:41:11
Świetny pomysł. Pozdrawiam.
-
2013/06/17 15:13:41
Fajnie to wymyśliłaś, bardzo efektownie to wygląda !
-
2013/06/17 15:39:14
Ale fajny pomysł :)
-
2013/06/17 16:29:48
podziwiam ludzi, którzy z byle czego potrafią zrobić coś ciekawego, proste, łatwe w przyrządzeniu a jednakże bardzo smaczne
-
2013/06/17 19:28:43
A co z plotką że przez ananas galaretka nie zastyga??:) super to wygląda!
-
2013/06/17 20:41:43
Genialny pomysł ! :)
-
2013/06/17 21:06:25
Genialny pomysł! Ananas prezentuje się niesamowicie :)
-
Gość: Kyu, 78.10.85.*
2013/09/07 11:20:31
Ja zrobiłam galaretkę z syropu z puszki, właśnie tężeje :) już nie mogę się doczekać!



Instagram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

If you have any problems with the recipe or the translation don't hesitate to contact me via email caketimeblog@gmail.com or just add a comment





STRONA GŁÓWNA





Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów i zdjęć bez zgody autorki jest zabronione

PustaMiska - akcja charytatywna

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi