Blog > Komentarze do wpisu

Brownies bez tłuszczu i m±ki, ale za to z lodami;)

Mam fazę pieczenia brownies. Dzi¶ przedstawiam kolejne: nie ma tłuszczu ani m±ki, ale nadal smakuje rewelacyjnie. Dla uzupełnienia" straconych" kalorii należy podawać z gałk± lodów;) Wszystko razem to już zupełne niebo... Idealny zestaw na zakończenie wakacji...

brownies bez tłuszczu i m±ki

brownies bez tłuszczu i m±ki

brownies bez tłuszczu i m±ki

Składniki:

550g całych jabłek( 240g po starciu i lekkim ods±czeniu)
2 łyżeczki cukru
200g ciemnej czekolady
150 g mielonych migdałów lub innych orzechów
30g kakao do pieczenia
75 g cukru białego
75g cukru muscovado
3 jajka
szczypta soli

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 1600C. Foremkę o wielko¶ci 22x22 wysmarować odrobin± tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę rozpu¶cić nad k±piel± wodn±. Przestudzić.
Jabłka zetrzeć na drobnych oczkach, lekko ods±czyć. Przełożyć do garnuszka, dodać 2 łyżeczki cukru i podsmażać około 6-7 minut, do uzyskania jednolitej masy. Przestudzić.

W misce wymieszać mielone migdały, kakao, sól i oba rodzaje cukru. Letni± czekoladę i puree jabłkowe poł±czyć z jajkami w osobnym naczyniu. Następnie zawarto¶ć obu naczyń dobrze wymieszać. Masę przełożyć do przygotowanej blaszki. Piec około 30 minut. Ostudzić przed pokrojeniem.
Smacznego:)

brownies bez tłuszczu i m±ki

pi±tek, 31 sierpnia 2012, anahitka9
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

Komentarze
2012/08/31 12:31:55
Doskonałe. Wła¶nie zainspirowała¶ mnie do stworzenia pewnego ciasta....
-
2012/08/31 12:34:35
ooo...:) ale tajemniczo zabrzmiało:)
-
2012/08/31 13:11:09
Bardzo ciekawe! I wygladaja tak, ze slinka cieknie.
(A lody do brownie to dobra rzecz :))
-
2012/08/31 13:14:55
¦wietny przepis:)
-
Go¶ć: dontforgettosmile, *.dsl.dynamic.t-mobile.pl
2012/08/31 13:25:15
¦wietny przepis! Jestem pewna, że z niego skorzystam, bo już od dawna mam ochotę na brownie z lodami :)
-
2012/08/31 14:37:15
Rewelacyjne ;)
-
2012/08/31 14:53:07
Chętnie bym zrobiła ale nie mam gdzie kupić mielonych migdałów, a maszynki nie mam ;/
-
2012/08/31 18:28:45
polecam!
-
2012/08/31 21:28:46
Bardzo fajne ciacho :) Ja mielone migdały kupuję w Carefourze. Zdaje mi się, że w innych marketach też można dostać bez większego problemu :)
-
2012/08/31 23:38:12
fajny ten dodatek jabłek, w życiu bym na to nie wpadła
-
2012/09/01 14:39:40
ilovebake.pl- ja akurat z mielonymi migdalami nie mam problemu, zawsze sa u mnie w sklepach, mozna je zastapic innymi mielonymi orzechami np. laskowymi
aga-aa- jakis czas temu przeczytalam gdzies,ze mus jablkowy moze zastepowac tluszcz w niektorych ciastach i teraz tak sobie eksperymentuje:)
-
2012/09/24 15:43:26
Super, co za pomysł! Chyba mi "posmakował" Twój blog :) jestem słodyczożerc± :))
-
2012/09/24 16:55:45
Cieszę się i serdecznie zapraszam:)



Instagram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

If you have any problems with the recipe or the translation don't hesitate to contact me via email caketimeblog@gmail.com or just add a comment





STRONA GŁÓWNA





Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów i zdjęć bez zgody autorki jest zabronione

PustaMiska - akcja charytatywna

my foodgawker gallery

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi